instagram-fedőlap

HOGYAN KÉSZÍTS EGYEDI INSTAGRAM KIEMELŐ BORÍTÓTKAT/HIGHLIGHTS

SEMMI GOND, SEGÍTEK LÉTREHOZNI

Ma már az arculati terveknek része a social-media megjelenés is . Így az Instagram fiókok is egyre szebben , rendezettebben néznek ki. Nagyban hozzájárul ehhez a Story-kiemelő borítók készítése.Nem kell izgulni, pár kattintás és elkészült az új kinézetű Instagram fiókod.

I.

Először is tervezd meg és készítsd el , az Instagram fiókodhoz a grafikákat,  egyéniségedre szabva. Ha van már arculati terved készen, használd itt is. Amennyiben nincs , akkor inspirálódj az Instagrammon a különböző felhasználóknál. Mint például ez a két profil:

Josi // Fashion Mumblr
House of Tones | Interiors

Mivel szükséged lesz némi grafikai elemre, mint háttér és ikon, nézz körül az ingyenes grafikai lelőhelyeken . Válassz és töltsd le a neked tetsző anyagokat.

https://www.freepick.com
https://pixabay.com/hu/

Most készítsd el az Instagram kiemelő borítókat. Hogy nincs hozzá programod, nem is kell ! Lehetőséged van számtalan ingyenes képszerkesztőt használni, mint például ez a kettő.

https://gimp.org
https://www.canva.com/

Az Instagram kiemelő fedőlap alapja : 1080×1920 pixel, 9:16 képarányú, átlátszó háttérrel. A háttér közepére helyezd el az ikonodat, mérete: kb. 380-450 pixel, és .png vagy .jpg kiterjesztéssel mentsd el. Ne ijedj meg, mivel a háttér áttetsző, így az nem látszik.

Amennyiben egy nagyobb cég Instagram fiókját kezeled, alkalmazhatod Story-borítónak a Történet készítőjének vagy szereplőjének a képét is.

Ha elkészültél minden egyes borítóval, oszd meg a telefonoddal például emailban vagy AirDroppal. Én külön file-ban tárolom őket, hogy ne keveredjenek el a fotófolyamban. Most kezd el használni őket.

II.

Készíts történetet az Instagram fiókodban, így a Storyd a profilod tetején megmarad.

  • Koppints a jobb felső + gombra  és válaszd a Történet opciót. Ekkor készítesz fotót/fotókat vagy videót. De választhat a meglévőkből is , ha a bal alsó négyzetre koppintasz. Itt az Instagram, mindenféle vicces eszközt kínál neked, hogy feltúbózdhasd  a tartalmadat. Felirat, csillaghullás, zene, zombifej stb…

  • Ha kiválasztottad, megjelenik a jobb alsó sarokban a  Címzett-gomb, koppints rá. Most kiválaszthatod kivel osztod meg a tartalmadat. Koppints a Történeted opcióra, feltöltődik az anyagod és megjelenik a kiemelés opció is. Koppints rá, és add hozzá a fedőlapot. A két ujjaddal tudod méretre igazítani és adhatsz hozzá feliratot is. Már el is készültél!

III.

Kezdheted az alsó-középső + gombbal is. Koppints rá, válaszd a Történet opciót és folytasd úgy , ahogy fentebb írtam.

Remélem hasznodra volt ez a cikk és már elkészült a kiemelő borítód. Amennyiben tetszett ez a cikk, oszd meg másokkal is !

Facebook
Twitter
Pinterest

Czeglédi Katalin